Volonteri

Razmjena iskustava, znanja, ideja, energija

Pozivamo sve zainteresirane, entuzijastične, ljubitelje filma i kulturnih događanja, bez obzira na godine, da postanu dio tima koji će građanima Zagreba i njihovim gostima predstaviti šesti Festival židovskog filma Zagreb. Zainteresirani volonteri mogu se prijaviti popunjavanjem online prijavnice ili pozivom na broj 01/48 13 658 od 1. ožujka.

Festival židovskog filma u svom četvrtom izdanju uveo je novu praksu razvijanja međugeneracijske solidarnosti putem volontiranja. Do sada je praksa, kako nas tako i većine kulturnih manifestacija u Hrvatskoj, bila da su volonteri najvećim dijelom studenti, odnosno pripadnici mlađih generacija. Ovim smo dokazali da je želja i mogućnost volontiranja pripadnika starije životne dobi od neprocjenjivog značaja kako za njihovu integraciju u društvo tako i za Festival s obzirom na njihovo bogato životno iskustvo. Obostrano zadovoljstvo i pozitivna iskustva potiču nas na daljnje unapređenje ovog segmenta Festivala. Možemo se pohvaliti volontiranjem i brojnih uglednih građana RH koji su svojim znanjem i vještinama doprinijeli konačnoj kvaliteti realizacije programa.

U prvom pilot-projektu međugeneracijske solidarnosti sudjelovale su 44 osobe od kojih je najmlađa imala 17 godina, a najstariji volonter 87 godina – svi s istim žarom. Na petom Festivalu aktivno se angažiralo više od 50 volontera, koji su svojim znanjem, nesebičnim trudom i uloženom energijom znatno doprinijeli besprijekornoj organizaciji Festivala.

Potaknuti, dakle, izvrsnim odazivom volontera i njihovom uspješnom suradnjom, bez obzira na životnu dob, “Međugeneracijska solidarnost” je projekt koji i ubuduće  nastavljamo razvijati i unaprjeđivati.

Javite nam se, prijavite se i budite dio našeg tima!

Voditeljica volontera: Ana Domaš; e-mail: volonteri@jff-zagreb.hr