Maleni čin dobrote

R. Jennifer Arnold, Dokumentarni, 88' min., SAD, 2010.
Četvrtak, 24. Svibanj u 14:15 / Kino Europa

Maleni čin dobrote A Small Act

Sažetak

Dok je Hilde Back sponzorirala mladoga učenika iz ruralne Kenije, nije previše razmišljala o tom. Najmanje je očekivala da će joj se javiti, no nakon niza godina on je to i učinio. Danas čovjek s diplomom s Harvarda i odvjetnik za ljudska prava koji radi za Ujedinjene Narode, Chris Mburu, odlučuje potražiti strankinju koja mu je promijenila život. Inspiriran njezinom dobrotom, Chris započinje svoj vlastiti program stipendiranja školovanja te ga naziva prema svojoj dobročiniteljici.

Najbolji učenici iz osnovne škole u Mukubuu u identičnoj su situaciji u kojoj je Chris bio prije mnogo godina. Oni su iznimno pametni, no ne mogu si priuštiti plaćanje školarine. Osnivanjem Chrisove zaklade ti učenici dobivaju novu nadu. No, program još uvijek oskudijeva sredstvima – samo malen broj učenika može dobiti stipendiju.

Koristeći snažnu priču, film isprepliće naizgled odvojene živote u kohezivnu cjelinu. „Maleni čin dobrote“ na jasan i dojmljiv način dočarava koliki učinak može proizaći iz samo jednoga dobrog djela.

Awards

  • 2011. - Humanitas Prize - Documentaries - Special Awards Category
  • 2011. - NAMIC Vision Awards -  Vision Award
  • 2010. - Nantucket Film Festival - Audience Award, Adrienne Shelley Excellence in Filmmaking Award
  • 2010. - Montana Cine International Film Festival - Special Jury Prize

Najava: Maleni čin dobrote