Logo
Logo
Logo
Change language

Žiri

Završni radovi dvije grupe Talent Workshop-a bit će prikazani u kinu Europa u Zagrebu kao dio završnog programa 5. Zagreb Jewish Film Festivala.

Žiri sastavljen od gostiju festivala i filmskih stručnjaka ocijeniti će radove i nagraditi najbolji.

Zadnja izmjena: 22. Travanj 2011.

Radislav Jovanov – Gonzo

Rođen je u 9. kolovoza 1964. godine u Zagrebu, Hrvatska.
Studirao je kinematografiju na Akademiji dramskih umjetnosti (ADU) u Zagrebu.
Paralelno sa studijem počinje raditi kao asistent kamere na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT).
Godine 1988. je režirao svoj ​​prvi glazbeni video “Leteći odred” za bend “Psihomodo Pop” i osvojio nagradu publike na festivalu glazbenih spotova “Videomix”. Nakon toga, 1993. godine, napušta svoj ​​posao na HRT-u te karijeru nastavlja kao redatelj i snimatelj glazbenih spotova, unatoč činjenici da je rat bjesnio u Hrvatskoj. To se pokazalo dobrom odlukom, jer je režirao i snimio više od 200 glazbenih spotova od tada te je poznat kao “utemeljitelj” hrvatske glazbene video scene.
On je također režirao i snimio na desetke reklama, 3 dokumentarca, 1 kratki igrani film, 1 dugometražni igrani film te je ponosni vlasnik više od 20 raznih priznanja za svoj ​​ogroman posao.

Damir Hoyka

Prva ozbiljnija razmišljanja o likovno-umjetničkom izražavanju zaokupljaju ga početkom 80-ih godina za vrijeme bavljenja crtanjem i slikanjem. Uskoro upoznaje fotografiju te želeć saznati više o suštini umjetnosti i same fotografije, odlučuje potražiti odgovore na svoja pitanja studirajući fotografiju. Godine 1988. uči njemački jezik na Goethe-Institutu u Münchenu. Studij umjetničke fotografije upisuje 1989. na Hochschule für angewandte Kunst u Beču (prof. Choung-Fux). Status slobodnog umjetnika dobija 1991. (HZSU, Zagreb). Godine 1995. predaje na photoworkshopu Hrvatskog fotosaveza. Zaokružujući svoja dotadašnja istraživanja na polju teorije fotografije, 1996. esejem Fotosofia pokušava privući pozornost na jednu od mogućnosti promatranja, shvaćanja, tumačenja i ‘korištenja’ medija fotografija. Na poziv Poglavarstva grada Mainza 1998. sudjeluje u umjetničkoj radionici Art in the city. Godine 1999. na poziv organizatora 5. međunarodnog projekta likovnih umjetnosti sudjeluje u Grazu, s još sedam umjetnika iz Europe, u umjetničkoj radionici na temu Wenn ich das nicht Krieg, geb ich keinen Frieden… U suradnji s austrijskom likovnom umjetnicom Thelmom Herzl 2003. objavljuje fotomonografiju Metal Dreams. Godine 2004. objavljuje fotomonografiju Celebrity Fair i pokreće ciklus art događanja pod nazivom Art4All s ciljem motiviranja publike na preuzimanje aktivnije uloge u umjetničkoj komunikaciji. Odlučivši podijeliti svoja znanja, iskustva i pogled na fotografiju s kolegama, te združiti pozitivno orjentirane talentirane fotografe, 2006. pokreće seminar nazvan po eseju Fotosofia za koji svake godine natječajem odabire 15 polaznika. Kako bi zamisao o zbližavanju ljubitelja fotografije proširio na što veći broj ljudi, 2008. podiže internet stranicu www.fotosofia.info. Za postignuća na području fotografske umjetnosti i razvijanje i promicanje fotografske kulture, dobitnik je nagrade Tošo Dabac Fotokluba Zagreb za 2008. godinu. Godine 2009. objavljuje ZF roman Xavia za koji 2010. od društva za znanstvenu fantastiku dobiva nagradu SFera za najbolji hrvatski SF roman 2009. godine. 2010. godine je bio član žirija Europske komisije za fotonatječaj ‘Jugoistočna Europa’. Do danas je u sredstvima masovnih komunikacija objavio više tisuća umjetničkih i primijenjenih fotografija. Izlagao je na mnogobrojnim samostalnim i grupnim izložbama, realizirao niz multimedijalnih umjetničkih projekata, te bio članom i predsjednikom brojnih fotožirija. Dobitnik je brojnih nagrada za svoj rad.

Danilo Šerbedžija

Rođen je 28. travnja 1971 u Zagrebu.
Nakon srednje škole studira filozofiju i klasične grčke jezike u Zagrebu.
Od godine 1999. – 2002. pohađa postdiplomski studij na Sveučilištu u Ohiu, School of film (prof. Rajko Grlić), SAD, na kojem stječe svoj ​​magisterij s kratkim igranim filmom “Mušule u vinu”.
S istim je naslovom  osvojio nagradu za najbolji kratki film na festival “12. Dani hrvatskog filma”  2003.godine. Od 2000. do danas režirao je tri kratka igrana filma, 2 dokumentarca, TV seriju “Luda kuća” i brojne reklamne i glazbene spotove.
Ponosni je vlasnik 4 filmske nagrade za svoj rad, od kojih je najznačajnija nagrada publike za najbolji film na nedavnom Filmskom festival u Puli,  2010. godine.  Tu nagradu osvaja za svoj ​​prvi igrani film “72 dana “, jedan od najcjenjenijih novijih hrvatskih filmova. Danilo je poznat kao jedna od zvijezda u usponu hrvatske kinematografije.