Logo
Logo
Logo
Change language

Voditelj i supervizori 4. ITW

Zadnja izmjena: 31. Siječanj 2011.

Voditelj 4. ITW

Voditelj 4. ITW,  Staša ČelanStaša Čelan rođen je u Splitu 1969. godine. Nakon završene osnovne i srednje škole u Splitu dolazi u Zagreb na studij filmske i TV montaže na Akademiji dramske umjetnosti. Do danas je izmontirao 6 dugometražnih igranih filmova („Puna kuća“, „Da mi je biti morski pas“, „Ante se vraća kući“, „04“, „Najveća pogreška Alberta Einsteina“, „Zagorka“), dugometražnih dokumentaraca („O kravama i ljudima“, „Život na svježem zraku“, „Sevdah“), igrani serijal (“Vjerujem u anđele”) te desetke kratkih dokumentarnih i eksperimentalnih filmova. Usporedno s filmskim djelovanjem aktivno se bavi i TV formama, režira i montira brojne glazbene spotove, reklame, namjenske filmove, režira TV emisije (“Po ure torture“, “Ništa osobno“…). 2000. osvaja posebnu nagradu za režiju filma „Milenij“ na Požeškom festivalu jednominutnog filma. Svojedobno je pisao filmske osvrte u „Hrvatskom filmskom ljetopisu“ i „Hrvatskom vijencu“.

Već 15 godina aktivan je u Kino klubu Zagreb kao predavač na filmskim radionicama i mentor mladim filmašima. Održava filmske radionice diljem Hrvatske, najčešće u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, Agencije za odgoj i obrazovanje, Narodnog sveučilišta Dubrava te, već spomenutog, Kino kluba Zagreb. Od početka do danas održao je preko stotinu filmskih radionica… Uz Irenu Marković, osnivač je mlade filmske produkcijske kuće „Focusmedia“ d.o.o. usmjerene prvenstveno na proizvodnju nezavisnih filmskih uradaka.

U 2010. godini aktivno se uključuje u organizaciju Međunarodne filmske radionice Talent Workshop i postaje voditelj projekta.

Supervizori 4. ITW

Marina Andree Skop, Supervizor 4. ITWMarina Andree Škop Rođena je 1973. godine u Sarajevu, BiH.

1997. godine je diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, odsjek montaže. Zajedno sa kolegicom Darijom Kulenović Gudan je 2001. godine u Zagrebu osnovala produkcijsku kuću  – Studio dim, u kojoj razvijaju i produciraju igrane i dokumentarne filmove, cross-media projekte, reklame i glazbene spotove.

Za Studio dim Marina radi kao producentica i redateljica. Do danas je režirala brojne glazbene spotove i reklame. Njen prvi dugometražni dokumentarni film “Sevdah” osvojio je Nagradu publike na Sarajevo Film Festivalu 2009. godine, zajedno sa tri nagrade na drugim festivalima.

Marko Škop, Supervizor 4. ITWMarko Škop Rođen je 1974. u istočnoj Slovačkoj. Diplomirao je 1996. godine na Katedri za novinarstvo pri Sveučilištu Commenius u Bratislavi (FiFUK) i 2001. režiju dokumentarnog filma na Akademiji glazbene umjetnosti u Bratislavi (VŠMU). Doktorirao je Mass Medije na Filozofskom fakultetu pri Sveučilištu Commenius 2005. godine.
2006. je u Bratislavi osnovao neovisnu produkcijsku kuću Artileria, zajedno s kolegom Jánom Melišem. Njihov dugometražni dokumentarni debut, kojeg je Marko režirao ‘Other Worlds’, osvojio je Posebnu nagradu žirija na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovym Varyma 2006. godine i bio je prvi dokumentarni film u povijesti festivala koji je osvojio Nagradu publike.
Drugi dugometražni film u produkciji Artilerie „Blind Loves“, u režiji Juraja Lehotskog bio je 2008. godine prikazan na festivalu u Cannesu u sekciji Quinzaine des Réalisateurs, gdje je osvojio CICAE Nagradu art kina.
Najnoviji dugometražni film u produkciji  Artilerie, kojega je režirao Marko Škop, pod nazivom „Osadne“ osvojio je 2009. godine na festivalu u Karlovym Varyma Nagradu za najbolji film, te je iste godine nominiran za Grierson nagradu na BFI London film festivalu.