Logo
Logo
Logo
Change language

Program radionice i proces selekcije

19th to 27th of May, 2011, Zagreb, Croatia

Zadnja izmjena: 31. Siječanj 2011.

Talent Workshop otvara novi natječaj – prijavite se od 1. veljače do 1. travnja 2011.

Pažljivo pročitajte!

SLUŽBENI JEZIK RADIONICE JE ENGLESKI

U obzir uzimamo isključivo u potpunosti ispunjene formulare!

Link na koji možete uploadati svoj showreel, CV, fotografiju, opis vizualnog materjala koji šaljete te scenarij bit će Vam poslan 48 sati nakon prijema formulara za prijavu.

Prijave na Talent Workshop otvorene su scenaristima, redateljima, snimateljima, snimateljima zvuka i montažerima.
Prijava za Talent Workshop 2011. nije dopuštena sudionicima prethodnih Talent Workshop-a.
Komisija sastavljena od članova Jewish Film Festivala odabrat će 10 polaznika, po 2 za svaku pojedinačnu profesionalnu kategoriju. Odluka komisije je konačna, a rezultati će biti objavljeni do 10. travnja 2011.

Do 20. travnja 2011. odabrani kandidati obvezni su potvrditi svoje sudjelovanje u radionici kopijom putne karte. Sudionici koji dolaze vlastitim prijevozom dužni su na bankovni račun Udruge Zagreb Jewish Film Festivala uplatiti iznos od 70 Eura/500 kuna. Ova uplata djeluje isključivo kao jamstvo sudjelovanja i po završetku radionice bit će u punom iznosu vraćena uplatitelju!

Organizacija Jewish Film Festivala osigurava hranu i smještaj odabranim sudionicima tijekom cijelog trajanja Talent Workshopa kako bismo Vam omogućili što ugodniji boravak.

PROGRAM JFF 2011. TALENT WORKSHOP-A

Međunarodni obrazovni program

Bit ćemo počašćeni brojnim predavanjima priznatih profesora i filmskih stručnjaka iz Hrvatske i inozemstva, koji će kao i Vi prisustvovati festivalu. Program Talent Workshop-a 2011. sastoji se iz brojnih predavanja, filmskih projekcija, razvoja ideja i otvorenih rasprava u prijateljskoj atmosferi. Krajnji cilj radionice jest omogućiti sudionicima ostvarenje 2 kratkometražna niskobudžetna filma.

Kako je 5. Jewish Film Festival posvećen ženi u Holokaustu, odlučili smo kao TEMU 2011. TALENT WORKSHOP-a odrediti SNAGU ŽENE.

Stoga pozivamo scenariste i sve ostale s bujnom maštom da nam pošalju svoj scenarij za kratkometražni film s temom SNAGA ŽENE. Vodite računa o tome da će kratki igrani film biti NISKOBUDŽETNI i da su predviđena maksimalno 3 dana snimanja te 2 dana montaže.
Ako zaključimo da je realizacija Vašeg scenarija poželjna i moguća, Vaša ideja predstavljat će osnovu Vašeg daljnjeg rada na Talent Workshop-u. Vezano uz likove iz scenarija, omogućit ćemo suradnju s glumcima Akademije dramske umjetnosti, kao i drugim profesionalnim glumcima koji su voljni sudjelovati u projektu, a čine dio naše baze glumaca.

Na Talent Workshop-u želimo razviti Vaš stvaralački potencijal i dati  Vam poticaj za ostvarenje Vaših filmskih snova!
Mi vjerujemo u Vaš entuzijazam i kreativnost!

Polaznici kreativne radionice bit će podijeljeni u dvije grupe, od kojih će svaku sačinjavati po 5 sudionika različitih profesionalnih profila, kao što su redatelj, scenarist, snimatelj, montažer i dizajner zvuka. Rad svake grupe pratit će stručnjak koji će djelovati kao kreativni mentor grupe.

U skupini  mladih, dinamičnih i motiviranih kolega, talentima će biti dana mogućnost finalizirati scenarij, snimiti film i, u konačnici, montirati svoj materijal. Imat ćete 3 dana snimanja i 2 dana montaže. Svaka grupa imat će svu potrebnu opremu za snimanje i post-produkciju kratkog filma na raspolaganju. Ove godine snimat će se u punom HD formatu nakon čega će TALENTI postprodukcijski dio obaviti na vrhunskoj Apple opremi!
Naša želja je ostvariti uspješnu timsku interakciju I omogućiti kreativnu slobodu kroz poticanje originalne interpretacije zadane teme. Takvo iskustvo zasigurno će dovesti do umjetničkog sazrijevanja i svim sudionicima pružiti znanje dostatno za nadolazeće profesionalne izazove. Naučite od stručnjaka I od svojih kolega kako raditi u ekipi!

Proces selekcije

Zainteresirani pristupnici trebaju ispuniti <a href=”/hr/international-talent-workshop/application-form/”>on line prijavu</a> na web stranici Festivala židovskog filma Zagreb / International Talent Workshop, koja je sastavljena od niza pitanja vezanih uz edukaciju, iskustva, očekivanja i motivaciju te poslati svoje showreelove. Natječaj će biti otvoren dva mjeseca za redatelje, scenariste, producente i montažere. <strong>Tema ovogodišnje radionice bit će “Snaga žene”</strong>, a sudionici će biti izabrani s obzirom na kvalitetu njihove prijave, s posebnim naglaskom na kvaliteti predloženog scenarija na zadanu temu.

Polaznicima koje odaberemo osiguran je besplatni smještaj i hrana za <strong>vrijeme trajanja radionice od 19. do 28. svibnja 2011</strong>.
Radionica je besplatna za sve polaznike i pokriva sve troškove predprodukcije i produkcije. Inozemni polaznici snose putni trošak dolaska na radionicu.

Završni radovi dvije grupe Talent Workshop-a bit će prikazani u kinu Europa u Zagrebu kao dio završnog programa 5. Zagreb Jewish Film Festivala.
Žiri sastavljen od gostiju festivala i filmskih stručnjaka ocijeniti će radove i nagraditi najbolji.

Apply Online February 1st – April 1st, 2011 Application Form for JFF Talent Workshop