Logo
Logo
Logo
Change language

International Talent Workshop

Međunarodna filmska radionica “International Talent Workshop” (ITW)

Zadnja izmjena: 29. Siječanj 2011.

O radionici

Međunarodna filmska radionica “International Talent Workshop” (ITW) je kontinuirani projekt Udruge Festival suvremenog židovskog filma Zagreb koji smo započeli 2008. godine. Kroz teorijski i praktični dio polaznike vode stručni predavači i mentori iz Hrvatske i svijeta koji desetorici polaznika radionice, podijeljenima u dvije grupe, pomažu i usmjeravaju ih k uspješnoj realizaciji dvaju kratkometražnih filmova.

Devetodnevnom radionicom okupljamo mlade generacije filmskih radnika iz cijelog svijeta, različitih stavova, vjeroispovijesti i narodnosti s ciljem promicanja kulturne raznolikosti i otklanjanja stereotipa odnosno predrasuda kroz njima blizak izričaj. Na taj način razvijamo filmske i kreativne veze mladih filmskih talenata iz Hrvatske, Europe i svijeta. Rezultat toga je suradnja polaznika i nakon završetka radionice. ITW filmska radionica održava se svake godine paralelno s Festivalom židovskog filma Zagreb te se u sklopu Festivala, u kinu Europa, premijerno prikazuju dva snimljena kratkometražna filma.

U sklopu premijere dodjeljuje se nagrada ITW-a onoj skupini polaznika koja je prema odluci stručnoga žirija snimila bolji kratkometražni film. ITW filmska radionica pobudila je interes u različitim zemljama sa svih kontinenata te je oglašivana u specijaliziranim filmskim novinama i drugim medijima. Distribucijom promidžbenog materijala, kontaktirajući i surađujući s renomiranim svjetskim filmskim akademijama te filmskim festivalima promoviramo radionicu na svjetskoj razini.

Iskustvo organizacije takve besplatne međunarodne filmske radionice nametnulo je potrebu rada u malim grupama, s malim brojem polaznika koji su iskustveno i znanjem približno na istoj razini. Važan nam je i individualni pristup svakom polazniku kojim svatko od njih može steći maksimalno znanje i iskustvo.