Logo
22. - 28. 5. 2011. KINO EUROPA

Filmski program

Filmske projekcije od 22. do 28. svibnja 2011., kino Europa, Zagreb.
Tema 5. Festivala židovskog filma: "Žene u Holokaustu".

Edukacijska jutra

U sklopu programa Festivala provodi se poseban projekt poučavanja mladih o Holokaustu nazvan "Edukacijska jutra".

Glazbeni program

Uživajte u veselim ritmovima klezmer bendova iz različitih dijelova Europe, te gostovanjima poznatih svjetskih i domaćih DJ-a.

Tematske izložbe

Izložba pod nazivom "Žene u Holokaustu"

Talent workshop

Međunarodna filmska radionica "International Talent Workshop" je kontinuirani projekt Udruge Festival suvremenog židovskog filma.

Volonteri

Razmjena iskustava, znanja, ideja, energija

Zadnja izmjena: 31. Siječanj 2011.

Pozivamo sve zainteresirane, entuzijastične, ljubitelje filma i kulturnih događanja, bez obzira na godine, da postanu dio tima koji će građanima Zagreba i njihovim gostima predstaviti peti Festival židovskog filma Zagreb. Zainteresirani volonteri mogu se prijaviti popunjavanjem prijavnice u sklopu Natječaja za volontere objavljenog na službenim mrežnim stranicama Festivala ili pozivom na broj 01/48 13 658. On-line prijava

Festival židovskog filma ne zaboravlja ni osobe treće životne dobi! Uz mnoge učenike i studente, tijekom prošloga, četvrtog festivala, prvi smo put potaknuli i osobe treće životne dobi na volontiranje i druženje na filmskom festivalu u okviru pilot-projekta “Međugeneracijska solidarnost”.
Odaziv je bio sjajan baš kao i rezultat!

U suradnji s umirovljeničkim domovima i klubovima umirovljenika po zagrebačkim kvartovima prezentirali smo festivalske aktivnosti i pozivali zainteresirane da nam se pridruže u organizaciji. Projekt međugeneracijske solidarnosti pokrenut je u cilju poboljšanja kvalitete života osoba starije životne dobi i njihove dodatne asimilacije u društvo.

Rezultat te istinske suradnje osoba mlađe i starije životne dobi jest izuzetno kvalitetno provedeno vrijeme u razmjeni iskustava, znanja, ideja, energija… Mladi i umirovljenici s istim su zadovoljstvom težili ostvarenju istoga cilja – što boljoj organizaciji svih aktivnosti koje Festival židovskog filma čine takvim posebnim kakav jest. I uspjeli su!

U prvom pilot-projektu sudjelovale su 44 osobe od kojih je najmlađa imala 17 godina, a najstariji volonter 87 godini života – svi s istim žarom. Potaknuti, dakle, izvrsnim odazivom volontera i njihovom uspješnom suradnjom, bez obzira na životnu dob, “Međugeneracijska solidarnost” je projekt koji i na nadolazećem festivalu nastavljamo razvijati i unaprjeđivati.

Javite nam se, prijavite se i budite dio našeg tima!