Logo
22. - 28. 5. 2011. KINO EUROPA

Filmski program

Filmske projekcije od 22. do 28. svibnja 2011., kino Europa, Zagreb.
Tema 5. Festivala židovskog filma: "Žene u Holokaustu".

Edukacijska jutra

U sklopu programa Festivala provodi se poseban projekt poučavanja mladih o Holokaustu nazvan "Edukacijska jutra".

Glazbeni program

Uživajte u veselim ritmovima klezmer bendova iz različitih dijelova Europe, te gostovanjima poznatih svjetskih i domaćih DJ-a.

Tematske izložbe

Izložba pod nazivom "Žene u Holokaustu"

Talent workshop

Međunarodna filmska radionica "International Talent Workshop" je kontinuirani projekt Udruge Festival suvremenog židovskog filma.

JFF i UNHCR u Mečenčanima!

Objavljeno 29. Rujan 2011.

U srijedu, 28. rujna, Osnovnu školu Katarina Zrinska u Mečenčanima posjetila je Udruga “Festival suvremenog židovskog filma” s gospodinom Branko Lustigom te predstavnicima UNHCR-a u Hrvatskoj, gospodinom Terence Pikeom te gospodom Dorijanom Klasnićem i Predragom Milunićem. Nakon tople uvodne riječi gospodina Pikea, gospodin Branko Lustig održao je predavanje učenicima i djelatnicima škole na temu tolerancije, mira i međureligijskog dijaloga, polazeći od vlastitog iskustva iz zloglasnog logora Auschwitz. Poruku mira i tolerancije Lustig je prenio djeci vrlo neposredno i na svakome razumljiv način, nakon čega je odgovarao na mnogobrojne upite školaraca te proveo neko vrijeme u druženju s njima.

Nakon kraće pauze uslijedilo je druženje s članovima filmskih grupa OŠ Katarina Zrinska Mečenčani, OŠ Dvor i OŠ Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajnice, koji uskoro počinju snimati vlastite dokumentarne filmove na temu tolerancije te s kojima su gospodin Lustig te gospodin Almir Fakić, snimatelj i djelatnik Kino Kluba Zagreb prolazili tehničke djelove scenarija, savjetujući mlade filmaše u tehničkom i izvedbenom dijelu stvaranja filma.

Zahvaljujemo se gospođi Vesni Majdandžić i drugim nastavnicama i nastavnicima OŠ Katarina Zrinska u Mečenčanima te djelatnicama škola OŠ Dvor i OŠ Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajnice na svesrdnoj pomoći pri realizaciji projekta.