Logo
22. - 28. 5. 2011. KINO EUROPA

Filmski program

Filmske projekcije od 22. do 28. svibnja 2011., kino Europa, Zagreb.
Tema 5. Festivala židovskog filma: "Žene u Holokaustu".

Edukacijska jutra

U sklopu programa Festivala provodi se poseban projekt poučavanja mladih o Holokaustu nazvan "Edukacijska jutra".

Glazbeni program

Uživajte u veselim ritmovima klezmer bendova iz različitih dijelova Europe, te gostovanjima poznatih svjetskih i domaćih DJ-a.

Tematske izložbe

Izložba pod nazivom "Žene u Holokaustu"

Talent workshop

Međunarodna filmska radionica "International Talent Workshop" je kontinuirani projekt Udruge Festival suvremenog židovskog filma.

Završena Edukacijska jutra!

Objavljeno 21. Rujan 2011.

Projekt turneje Edukacijskih jutara za rujan 2011. uspješno je priveden kraju. Nakon posjeta Čakovcu 8. rujna, Udruga Festival suvremenog židovskog filma održala je edukaciju i u Slavoniji- 15. rujna u rodnom gradu gospodina Lustiga, Osijeku, u Cineplexx centru Avenue Malla te 16. rujna u Vukovaru, u Hrvatskoj kući. Ovim putem željeli bismo se još jednom zahvaliti našim gradovima- domaćinima, koji su omogućili da se ovaj projekt ostvari.

Sveukupno je program Edukacijskih jutara u ova tri grada pohodilo oko 1100 učenika. Iznimno nam je drago što im se svidio film koji smo odabrali za edukaciju te što su pozorno pratili svaku riječ koju je gospodin Lustig izrekao na svojim predavanjima. Također, veseli i veliki broj djece koja su se prije ili poslije predavanja htjela osobno upoznati s gospodinom Lustigom te mu postaviti pitanja o njegovu životu ili važnosti tolerancije.

Odlične kritike, kako naših domaćina, tako i učenika koji su prisustvovali predavanjima obvezuju nas da i u budućnosti nastavimo s edukativnim programima te ustrajemo u promicanju tolerancije, čovjekoljublja i prihvaćanja različitosti kako bi zajedno s budućim naraštajima izgradili bolji svijet.