Logo
22. - 28. 5. 2011. KINO EUROPA

Filmski program

Filmske projekcije od 22. do 28. svibnja 2011., kino Europa, Zagreb.
Tema 5. Festivala židovskog filma: "Žene u Holokaustu".

Edukacijska jutra

U sklopu programa Festivala provodi se poseban projekt poučavanja mladih o Holokaustu nazvan "Edukacijska jutra".

Glazbeni program

Uživajte u veselim ritmovima klezmer bendova iz različitih dijelova Europe, te gostovanjima poznatih svjetskih i domaćih DJ-a.

Tematske izložbe

Izložba pod nazivom "Žene u Holokaustu"

Talent workshop

Međunarodna filmska radionica "International Talent Workshop" je kontinuirani projekt Udruge Festival suvremenog židovskog filma.

Gosp. Branko Lustig u gradiću Branau am Innu

Objavljeno 21. Rujan 2011.

Od 23. do 25. rujna, u austrijskom gradiću Braunau am Innu održat će se 20. Braunauški dani suvremene povijesti. Tema ovogodišnje manifestacije je “Teško nasljeđe”, a u programu će sudjelovati i počasni predsjednik Festivala židovskog filma, gospodin Branko Lustig, od svih govornika jedini koji je preživio Holokaust.

Gospodin Lustig će posjetiti rodnu kuću Adolfa Hitlera, ispred koje će zadnjeg dana programa, 25. rujna, održati govor na temu “Od Osijeka preko Auschwitza do Hollywooda”, kojim će prenijeti osobna iskustva i svjedočanstva iz teških ratnih vremena, ali i naglasiti važnost tolerancije. Gospodin Lustig dobio je čast da kao zadnji govornik zatvori čitavu manifestaciju.

Istoga će dana pohoditi grob znamenite humanitarke Emilije Schindler koja je, zajedno sa svojim suprugom Oskarom, spasila preko 1.000 Židova u Drugom svjetskom ratu, a čija je velikodušna i humana gesta bila inspiracijom kako knjige Schindlerova arka tako i filma prema spomenutoj knjizi, Schindlerova lista, čiju produkciju potpisuje upravo gospodin Lustig.