Logo
22. - 28. 5. 2011. KINO EUROPA

Filmski program

Filmske projekcije od 22. do 28. svibnja 2011., kino Europa, Zagreb.
Tema 5. Festivala židovskog filma: "Žene u Holokaustu".

Edukacijska jutra

U sklopu programa Festivala provodi se poseban projekt poučavanja mladih o Holokaustu nazvan "Edukacijska jutra".

Glazbeni program

Uživajte u veselim ritmovima klezmer bendova iz različitih dijelova Europe, te gostovanjima poznatih svjetskih i domaćih DJ-a.

Tematske izložbe

Izložba pod nazivom "Žene u Holokaustu"

Talent workshop

Međunarodna filmska radionica "International Talent Workshop" je kontinuirani projekt Udruge Festival suvremenog židovskog filma.

Edukacija u Osijeku i Vukovaru!

Objavljeno 14. Rujan 2011.

Nakon vrlo uspješnog Edukacijskog jutra u Čakovcu, Udruga Festival suvremenog židovskog filma dovodi ovaj obrazovni program u Slavoniju.

15. rujna, u suradnji s Gradom Osijekom, Edukacijska jutra održat će se u Cineplex centru Avenue Malla Osijek, s početkom u 13 sati. Dan kasnije, 16. rujna, u suradnji s Gradom Vukovarom, slijedi gostovanje u Hrvatskom domu Vukovar. Početak programa zakazan je za 12.30 sati.

Program je namijenjen učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola, a sastojat će se od projekcije dugometražnog dokumentarnog filma Larrya Weinsteina “Unutar Hanina kovčega”, predavanja počasnog predsjednika Festivala, dvostrukog dobitnika nagrade Oscar i čovjeka koji je preživo Holokaust, gospodina Branka Lustiga te diskusije s učenicima.

Zahvaljujemo Gradu Osijeku i Gradu Vukovaru što su prepoznali vrijednost ovoga projekta te pomogli u njegovoj realizaciji.