Logo
22. - 28. 5. 2011. KINO EUROPA

Filmski program

Filmske projekcije od 22. do 28. svibnja 2011., kino Europa, Zagreb.
Tema 5. Festivala židovskog filma: "Žene u Holokaustu".

Edukacijska jutra

U sklopu programa Festivala provodi se poseban projekt poučavanja mladih o Holokaustu nazvan "Edukacijska jutra".

Glazbeni program

Uživajte u veselim ritmovima klezmer bendova iz različitih dijelova Europe, te gostovanjima poznatih svjetskih i domaćih DJ-a.

Tematske izložbe

Izložba pod nazivom "Žene u Holokaustu"

Talent workshop

Međunarodna filmska radionica "International Talent Workshop" je kontinuirani projekt Udruge Festival suvremenog židovskog filma.

Edukacija u Čakovcu!

Objavljeno 1. Rujan 2011.

Udruga “Festival židovskog filma” 8. rujna organizira Edukacijska jutra u gradu Čakovcu. Ovaj program, namijenjen ponajprije učenicima sedmih i osmih razreda osnovne škole, održat će se u Centru za kulturu, Trg Republike bb, s početkom u 10 sati.

Cilj ovoga projekta je približiti mladima tragediju Holokausta, na njima razumljiv način, kroz prizmu stradavanja prvenstveno židovskog naroda, ali i općenito svih onih koji su u Drugom svjetskom ratu bilo čime odudarali od zacrtanoga, nacističkom umu prihvatljivoga tipa čovjeka. Na ovaj način nastojimo kod učenika još više produbiti ljubav prema bližnjima te razviti njihovu toleranciju i razumijevanje prema svima s kojima ne dijele istu nacionalnost, jezik, rasu, religiju ili stavove.

Program će se sastojati od projekcije dugometražnog dokumentarnog filma Larrya Weinsteina “Unutar Hanina kovčega”, predavanja počasnog predsjednika Festivala, dvostrukog dobitnika nagrade Oscar i čovjeka koji je preživo Holokaust, gospodina Branka Lustiga te diskusije s učenicima.

Zahvaljujemo Međimurskoj županiji, Židovskoj općini Čakovec, Gradu Čakovcu te Centru za kulturu na suradnji i pomoći pri realizaciji projekta.