Logo
22. - 28. 5. 2011. KINO EUROPA

Filmski program

Filmske projekcije od 22. do 28. svibnja 2011., kino Europa, Zagreb.
Tema 5. Festivala židovskog filma: "Žene u Holokaustu".

Edukacijska jutra

U sklopu programa Festivala provodi se poseban projekt poučavanja mladih o Holokaustu nazvan "Edukacijska jutra".

Glazbeni program

Uživajte u veselim ritmovima klezmer bendova iz različitih dijelova Europe, te gostovanjima poznatih svjetskih i domaćih DJ-a.

Tematske izložbe

Izložba pod nazivom "Žene u Holokaustu"

Talent workshop

Međunarodna filmska radionica "International Talent Workshop" je kontinuirani projekt Udruge Festival suvremenog židovskog filma.

PHON.O (Berlin / DE), Feelipa (cfsn / disko404), phillipe (cfsn / Beat Busters)

  • Pregledaj:
  • Glazbeni program
  • PHON.O (Berlin / DE), Feelipa (cfsn / disko404), phillipe (cfsn / Beat Busters)

PHON.O (Berlin / DE)

(Shitkatapult / Boysnoize rec. / 50 Weapons/Monkeytown – DE)

phon.oNakon svojih prvih DJ koraka koje izučuje s bliskim prijateljem Apparatom, Phon.O se seli u Berlin, upisuje fakultet i posvečuje produkciji elektronske glazbe. Vrlo brzo upoznaje T.raumschmierea i pridružuje se njegovoj Shitkatapult familiji. Nakon mnogo izdanja na kvalitetnim labelovima, uključujući i legendarni Tigerbeat6, zbližava se s Chris de Lucom (ex Funkstorung) i pokreće CLP. Prvi zajednički album Supercontinental izdali su na Shitkatapultu, a u međuvremenu su privukli pažnju i Boys Noizea za koje su u rujnu 2009. izdali i EP s remiksevima Mix Hella, Dipla i DJ Segea.

Phon.O trenutačno izdaje i na Modeselektrovom labelu Monkeytown/50Weapons, a oni ga često zovu kao gosta Modeselektion večeri. Remiksirao je i poznata imena kao što su: Boys Noize, Schlachthofbronx, Housemeister, Robot Koch, Mochipet, Apparat, Modeselektor i mnoga druga. Danas je rezident DJ najboljeg berlinskog kluba WMF.

Feelipa (cfsn / disko404)

FeelipaNakon što je prvotno redovito “selektirala” mjuzu na par lokacija zagrebačkog noćnog života, feelipa se ozbiljnije posvećuje DJ-ingu krajem 2004. kada se pridružuje confusion ekipi.

Prvu ljubav – breakbeat, drum’n'bass i jungle – ostavlja radi omamljenosti BASS mjuzom: dubstep, a kasnije i beats, UK funky, ghetto house i slični žanrovi postaju njezinom glavnom preokupacijom. Osim što i dalje organizira partije sa zbunjolama, feelipa i u svom novom gradu Grazu nalazi obitelj, te postaje rezident DJ lokalne disko404 organizacije. Uz disko404 i elevate festival, u Grazu pokreće i samostalnu seriju koncerata pod nazivom bigMAMA, na kojima je do sada ugostila imena poput Autechre, Squarepushera i Animal Collectivea. Od nedavno se priključuje i renomiranoj kulturnoj instituciji Forum Stadtpark, gdje je uglavnom odgovorna za muzički program. Feelipa redovito vrti na različitim partijima i festivalima, najčešće u Hrvatskoj i Austriji, ali i drugdje.

phillipe (cfsn / Beat Busters)

phillipephillipe dolazi iz stare zagrebačke confusion familije i nešto mlađih Beat Bustersa. S confusionom  je upravo proslavio 9 godina postojanja i rada na sceni, a s Beat Bustersima pokreće label, te izdaje vlastitu glazbu. Organizator i promotor je mnogih projekata kao što su: illectricity festival, illectric funk, masken’bass, nu years evil, supa soap shop, bangin’ a ove godine uređuje i vodi glazbeni program Jewish Film Festivala.

Vrtio je ploče na nizu festivala kao što su: EXIT festival 04/09, MTV Valkana Beach festival, InMusic festival, Soundwave u Gardenu, Outlook festival 08/09/10, Share festival u Beogradu, Lift festival/ Sarajevo Film festival, Elevate Festival u Grazu, Festival Pomladi u Ljubljani, Priredba, Motovun Film festival, Seasplash festival, Atlantis, te mnogim drugim. Često gostuje i u inozemstvu, pa je po službenoj DJ dužnosti proputovao od Praga, Austrije, Slovenije, pa sve do Makedonije i Bugarske.

 
phon.o Feelipa phillipe phillipe phillipe phillipe-live phon.o
  • Tko: PHON.O (Berlin / DE), Feelipa (cfsn / disko404), phillipe (cfsn / Beat Busters)
  • Gdje: Lemon Bar & Club, Zagreb, Gajeva 10
  • Kada: Subota, 28. Svibanj u 23:00
  • 25kn prije ponoći, 35kn iza ponoći
  • www.lemon.hr