Logo
22. - 28. 5. 2011. KINO EUROPA

Filmski program

Filmske projekcije od 22. do 28. svibnja 2011., kino Europa, Zagreb.
Tema 5. Festivala židovskog filma: "Žene u Holokaustu".

Edukacijska jutra

U sklopu programa Festivala provodi se poseban projekt poučavanja mladih o Holokaustu nazvan "Edukacijska jutra".

Glazbeni program

Uživajte u veselim ritmovima klezmer bendova iz različitih dijelova Europe, te gostovanjima poznatih svjetskih i domaćih DJ-a.

Tematske izložbe

Izložba pod nazivom "Žene u Holokaustu"

Talent workshop

Međunarodna filmska radionica "International Talent Workshop" je kontinuirani projekt Udruge Festival suvremenog židovskog filma.

THE CLONIOUS & CID RIM – live (Vienna / AT), Josip Klobučar (4lux / Eklektik / cfsn), Funk Guru (cfsn)

  • Pregledaj:
  • Glazbeni program
  • THE CLONIOUS & CID RIM – live (Vienna / AT), Josip Klobučar (4lux / Eklektik / cfsn), Funk Guru (cfsn)

The Clonious & Cid Rim (Affine / Ubiquity Records – AT)

cid-rim vs the cloniousMladi i perspektivni The Clonious i Cid Rim trenutačno tvore jedan od najtraženijih austrijskih izvoznih proizvoda. Vrata svijetskih festivala su im širom otvorena, a vrlo su cjenjeni, kako u rodnom Beču, tako i u cijeloj Austriji. Njihov glazbeni izričaj teško je opisati. Nastupom pokušavaju prezentirati glazbu koju vole i smatraju kvalitetnom, ali na jedan poseban uvrnuti način kako to samo oni znaju i umiju. Njihovi nastupi zvuče kao kombinacija intergalaktičkog funka i jazza idućeg stolječa s posebnim okidačem za pokret koji tjera na sumanuti ples.

Osim što su produkcijski virtuozi i multi-instrumentalisti, sa svojim srednjoškolskim kolegom Dorian Coceptom tvore jazz/funk sastav pod imenom JCBL.

Josip Klobučar (4lux / Eklektik records / cfsn)

Josip KlobučarJoš od malih nogu, svirajući klarinet i pohađajući glazbenu školu, pokazao je veliki interes za glazbu. Prvo izdanje objavio je pod imenom Rough & Ready za Perfect toy records na kompilaciji Panorama Nu Europa Phusion, koju je kompilirao Tom Wieland. Nakon toga izdaje za 4lux i Eklektik records pod imenom Josip Klobučar. Surađivao je s velikanima kao što su: Yannah Valdevit, Shuanise, Front 2 black, Lisa Preston, Yoggione, Teebs & Jackhigh, Fulgeance. U pripremi su razne suradnje i remiksevi, a uskoro mu izlazi i EP na 4lux. Trenutno producira još jedan glazbeni projekt, o kojemu ćemo uskoro doznati.

Funk Guru (cfsn)

Funk GuruFunk Guru je jedan od osnivača confusiona, ekipe odgovorne za neke od najboljih klupskih događaja u Zagrebu u posljednjih desetak godina (Illectricity Festival, Illectric Funk, Videoskop, playground! itd.). DJ-anjem se bavi od svoje petnaeste godine. Nakon niza godina posvećenih drum’n'bass-u, 2004. se okreće dubstepu a u posljednjih nekoliko godina kombinira veoma raznolik spektar žanrova elektronske glazbe, od drone zvukova Oneohtrix Point Never i Flying Lotusovih apstraktnih beatova, Shedovog techna i post dubstep ritmova Joy Orbisona pa do minimalističnog drum’n'bass-a Instra:mentala i DJ Rashadovih juke/footwork ritmova…

 
cid rim cid rim cid-rim vs the clonious - full nelson ep cid-rim vs the clonious Josip Klobučar Funk Guru
  • Tko: THE CLONIOUS & CID RIM – live (Vienna / AT), Josip Klobučar (4lux / Eklektik / cfsn), Funk Guru (cfsn)
  • Gdje: Lemon Bar & Club, Zagreb, Gajeva 10
  • Kada: Petak, 27. Svibanj u 23:00
  • 20kn prije ponoći, 30kn iza ponoći
  • www.lemon.hr