Logo
22. - 28. 5. 2011. KINO EUROPA

Filmski program

Filmske projekcije od 22. do 28. svibnja 2011., kino Europa, Zagreb.
Tema 5. Festivala židovskog filma: "Žene u Holokaustu".

Edukacijska jutra

U sklopu programa Festivala provodi se poseban projekt poučavanja mladih o Holokaustu nazvan "Edukacijska jutra".

Glazbeni program

Uživajte u veselim ritmovima klezmer bendova iz različitih dijelova Europe, te gostovanjima poznatih svjetskih i domaćih DJ-a.

Tematske izložbe

Izložba pod nazivom "Žene u Holokaustu"

Talent workshop

Međunarodna filmska radionica "International Talent Workshop" je kontinuirani projekt Udruge Festival suvremenog židovskog filma.

Yanklesi

 R. David R. Brooks, Igrani film, 115 min.

Yankles Main Photo Yankes win the game Pinky Slides Charlie teaching signals

O filmu

Yanklesi su komična drama koja budi moral i podiže raspoloženje izuzetno realističnim prikazom raznovrsnih likova. To je pripovijest o ortodoksnom yeshiva bejzbolskom timu koji dobiva ulaznicu za natjecanje u sportskom natjecanju koledža, a čiji je trener Charlie Jones, bivši prvoligaški igrač centra, osuđen za vožnju u alkoholiziranom stanju te na uvjetnoj slobodi očajnički želi ispuniti svoju društvenokorisnu ulogu. Dok Yanklesi žele uspjeh na terenu, Charlie se trudi obnoviti vlastiti ​​ugled i odnose te u ovom procesu nalazi iskupljenje. Charlieve vještine treniranja i istinska briga o svojim igračima urađaju brojnim pobjedama Yanklesa i mjestom u ligi. Međutim, Walter Parsons, predsjednik odbora turnira, hotimice preraspoređuje datum finalne utakmice na židovski Šabat na nagovor SCN-a, televizijske sportske mreže koja prenosi tu utakmicu.

  • Naslov: Yanklesi
  • Redatelj: David R. Brooks
  • Zemlja: SAD
  • Godina: 2009
  • Trajanje: 115 min.
  • Žanr: Igrani film
  • Uloge: Brian Wimmer, Bart Johnson, Don Most

Trailer