Logo
22. - 28. 5. 2011. KINO EUROPA

Filmski program

Filmske projekcije od 22. do 28. svibnja 2011., kino Europa, Zagreb.
Tema 5. Festivala židovskog filma: "Žene u Holokaustu".

Edukacijska jutra

U sklopu programa Festivala provodi se poseban projekt poučavanja mladih o Holokaustu nazvan "Edukacijska jutra".

Glazbeni program

Uživajte u veselim ritmovima klezmer bendova iz različitih dijelova Europe, te gostovanjima poznatih svjetskih i domaćih DJ-a.

Tematske izložbe

Izložba pod nazivom "Žene u Holokaustu"

Talent workshop

Međunarodna filmska radionica "International Talent Workshop" je kontinuirani projekt Udruge Festival suvremenog židovskog filma.

Edukacijska jutra

Objavljeno 12. Travanj 2011.
Frank Stern

Ovogodišnja edukacijska jutra održavaju se 23. i 26. svibnja u prostoru Kina Europe u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom iz Zagreba.

Prvo edukacijsko jutro namijenjeno je učenicima viših razreda srednjih škola i studentima društvenih znanosti, a održava se 23. svibnja 2011. u terminu od 12:00 do 14:00 sati, u prostoru kina Europa, Varšavska 3. Edukacijsko jutro vodit će uvaženi prof. Frank Stern, profesor filma, moderne njemačke povijesti i kulture i direktor Centra za njemačke studije i austro-njemačke studijske programe na Sveučilištu u Beer-Shevi u Izraelu, gostujući profesor na Sveučilištu Columbia u New Yorku, na Sveučilištu Georgetown u Washingtonu, na Humboldtovu sveučilištu u Berlinu i na sveučilištu u Beču te akademski savjetnik za izložbe o životu Židova i antisemitizma u Beču i Berlinu.

Koncept edukacijskog programa:

•             projekcija dva kratka filma na temu Holokaust

•             predavanje prof. Franka Sterna

•             rasprava o temi

Drugo edukacijsko jutro namijenjeno je djeci osnovnih škola viših razreda, a edukator istog je gospodin Branko Lustig, predsjednik Festivala židovskog filma i uvaženi hrvatski producent koji će prenijeti vlastita iskustva i osobni put od koncentracijskog logora Auschwitz do Hollywooda prenoseći osnovnu ideju o bitnosti oprosta, razvijanju tolerancije i prighvaćanja različitosti. U sklopu predavanja 2. edukacijskog jutra bit će prikazan film Unutar Haninog kofera, dirljiva priča o dvoje djece koji su odrasli za vrijeme Drugog svjetskog rata u tadašnjoj Čehoslovačkoj i strašnim iskustvima kroz koja su prošli samo zato što su bili rođeni kao Židovi te o skupini japanskih učenika, njihovoj učiteljici Fumiko Ishioka koji putem koferu koji potječe iz nacističkog logora smrti žele saznati što više o životu vlasnice kofera, Hane Brady, židovke koja je bila zarobljena kao dijete tijekom Drugog svjetskog rata.