Logo
22. - 28. 5. 2011. KINO EUROPA

Filmski program

Filmske projekcije od 22. do 28. svibnja 2011., kino Europa, Zagreb.
Tema 5. Festivala židovskog filma: "Žene u Holokaustu".

Edukacijska jutra

U sklopu programa Festivala provodi se poseban projekt poučavanja mladih o Holokaustu nazvan "Edukacijska jutra".

Glazbeni program

Uživajte u veselim ritmovima klezmer bendova iz različitih dijelova Europe, te gostovanjima poznatih svjetskih i domaćih DJ-a.

Tematske izložbe

Izložba pod nazivom "Žene u Holokaustu"

Talent workshop

Međunarodna filmska radionica "International Talent Workshop" je kontinuirani projekt Udruge Festival suvremenog židovskog filma.

Selekcijski postupak za 5. Festival židovskog filma

Objavljeno 29. Siječanj 2011.
JFF Zagreb

U tijeku je selekcijski postupak za 5. Festival židovskog filma. Od 152 filma, selektori biraju oko 40 najboljih, koji će biti prikazani tijekom sedmodnevnog festivala od 22.svibnja 2011. – 28.svibnja 2011. u zagrebačkom kinu “Europa”.

Krajem veljače očekuje se završetak selekcijskog postupka. Filmski program bit će objavljen početkom svibnja.

I ove godine, publici će biti prikazani vrhunski dugometražni, dokumentarni i kratki filmovi židovske tematike, od holokausta i ovogodišnje teme festivala “Žene u Holokaustu” do suvremene produkcije.

Na 5. Festivalu židovskog filma zagrebačka će publika biti u prilici vidjeti prvi, ikada snimljeni film na temu holokausta iz davne 1948. godine, poljske redateljice Wande Jakubowska Ostatni etap (The Laste Stage). Filmske lokacije su Auschwitz-Birkenau Concentration Camp, Oswiecim, Malopolskie, Poland. Film je temeljen na osobnim iskustvima redateljice.