Logo
22. - 28. 5. 2011. KINO EUROPA

Filmski program

Filmske projekcije od 22. do 28. svibnja 2011., kino Europa, Zagreb.
Tema 5. Festivala židovskog filma: "Žene u Holokaustu".

Edukacijska jutra

U sklopu programa Festivala provodi se poseban projekt poučavanja mladih o Holokaustu nazvan "Edukacijska jutra".

Glazbeni program

Uživajte u veselim ritmovima klezmer bendova iz različitih dijelova Europe, te gostovanjima poznatih svjetskih i domaćih DJ-a.

Tematske izložbe

Izložba pod nazivom "Žene u Holokaustu"

Talent workshop

Međunarodna filmska radionica "International Talent Workshop" je kontinuirani projekt Udruge Festival suvremenog židovskog filma.

International Talent Workshop

Objavljeno 29. Siječanj 2011.
Talent-Workshop-logo

Nadolazeća 4. radionica bit će organizirana od 19. do 27. svibnja 2011. godine za desetero odabranih polaznika, nadarenih mladih “filmaša” iz Hrvatske i  svijeta. Prvi korak je raspisivanje natječaja za sinopsis kratkog filma te natječaja za ostale sudionike radionice (redatelje, montažere, producente). Nakon toga slijedi selekcija apliciranih sinopsisa za kratki film na zadanu temu. Paralelno se selektiraju i ostalih sudionici radionice na temelju pristiglih aplikacija.

Polaznike će kroz proces stvaranja filma, od pisanja-dorade scenarija, preko redateljskog posla do snimanja, montaže i, konačno, prikazivanja filma voditi ugledni svjetski i domaći filmski stručnjaci. Tema ovogodišnje radionice bit će “Snaga žene”, a polaznici će biti birani po kvaliteti aplikacija s posebnim naglaskom na kvalitetu predloženih scenarija na zadanu temu. Prvi dio praktičnog djela radionice je dorada prihvaćenih scenarija odnosno razrada scenarija unutar grupe te izrada redateljskog koncepta da bi se na koncu i produkcijski zaokružili budući filmovi. Drugi dio sastoji se od produkcijskog dijela te od snimanja i montaže filmova uz stručno vodstvo supervizora. Sudeći prema doadašnjim radionicama vjerujemo da će i nadolazeća sudionike obogatiti znanjem i nezaboravnim iskustvom, a organizatoru pružiti mogućnost promocije ITW-a na svjetskoj razini uvrštavanjem filmova, koji su snimljeni na našoj radionici, u programe ostalih festivala…

Sastavni su dio teorijskog programa predavanja gostiju 5. Festivala židovskog filma Zagreb: redatelja, glumaca, scenarista i producenata. Tomu svakako valja dodati da će gosti održati i javna predavanja na  Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Na tim će predavanjima sudionici imati priliku postavljati pitanja slavnim i poznatim filmskim djelatnicima te dobiti sažete i kvalitetne odgovore.

Opširnije o međunarodnoj filmskoj radionici i on-line prijave: International Talent Workshop