Logo
22. - 28. 5. 2011. KINO EUROPA

Filmski program

Filmske projekcije od 22. do 28. svibnja 2011., kino Europa, Zagreb.
Tema 5. Festivala židovskog filma: "Žene u Holokaustu".

Edukacijska jutra

U sklopu programa Festivala provodi se poseban projekt poučavanja mladih o Holokaustu nazvan "Edukacijska jutra".

Glazbeni program

Uživajte u veselim ritmovima klezmer bendova iz različitih dijelova Europe, te gostovanjima poznatih svjetskih i domaćih DJ-a.

Tematske izložbe

Izložba pod nazivom "Žene u Holokaustu"

Talent workshop

Međunarodna filmska radionica "International Talent Workshop" je kontinuirani projekt Udruge Festival suvremenog židovskog filma.

Poučavanje o holokaustu i sprječavanju zločina protiv čovječnosti

Objavljeno 28. Siječanj 2011.
Poučavanje o holokaustu i sprečavanju zločina protiv čovječnosti

U četvrtak, 27.siječnja 2011. direktorica Festivala židovskog filma Nataša Popović sudjelovala je na stručnom skupu Poučavanja o holokaustu i sprečavanje zločina protiv čovječnosti u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje te uz suradnju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva kulture, Yad Vashema, Memorial de la Shoah i Radnom grupom za međunarodnu suradnju u području obrazovanja, sjećanja i istraživanja o holokaustu.

Skup je bio namijenjen učiteljima i nastavnicima iz povijesti, etike, vjeronauka, filozofije, sociologije, hrvatskoga i stranog jezika, a u radu stručnog skupa sudjelovali su i stručnjaci iz inozemstva.

Nataša Popović predstavila je Festival židovskog filma kroz njegovu povijest, rezultate i buduće ciljeve. U sklopu predavanja, emitiran je i dvadesetominutni video-zapis, svojevrsni sažetak svih dosadašnjih javnih nastupa počasnog predsjednika Festivala židovskog filma gospodina Branka Lustiga, u kojima iznosi svjedočenje o vlastitom iskustvu u koncentracijskim logorima Auschwitz-Birkenau i Bergen Belsen.