Get Adobe Flash player
 
Talent Workshop

Talent Workshop

Međunarodna filmska radionica

Talent Workshop

Treću godinu za redom u sklopu Festivala židovskog filma Zagreb organiziramo Međunarodnu filmsku radionicu (Talent Workshop) koja se ove godine održava od 20. do 28. svibnja. Deset polaznika, od kojih četvero iz Hrvatske te šestero međunarodnih, pod stručnim vodstvom u teorijskom i praktičnom radu, realizirat će dva kratkometražna filma. Mladi talenti imat će priliku svoje radove prikazati i zagrebačkoj publici na projekciji koja će se održati 29. svibnja.

Cilj nam je ovom radionicom okupiti mlade filmske stručnjake različitih stavova, vjeroispovijesti, narodnosti s ciljem otklanjanja stereotipa i predrasuda. Svake godine Talent Workshop budi sve veći interes u različitim europskim zemljama. Tako se ove godine na natječaj za Međunarodnu filmsku radionicu javilo više od 80 mladih filmskih entuzijasta i budućih profesionalaca iz 25 država s tri različita kontinenta. Selekcijska komisija imala je težak zadatak da izabere 10 najboljih polaznika.

Međunarodna filmska radionica je nastavak tradicije koju smo započeli 2008. godine na drugom Festivalu židovskog filma Zagreb. Radionice se sastoje od teorijskog i praktičnog dijela kroz koje će polaznici imati priliku naučiti o stvaranju filma kroz sve njegove faze – od pisanja scenarija, preko redateljskog posla do snimanja, montaže i, konačno, prikazivanja – uz pomoć renomiranih domaćih i inozemnih predavača. Mladi budući filmaši imati će priliku učiti od Branka Lustiga, Martin Brinklera i Dalibora Matanića, dok će njihov kreativni rad nadgledati Branko Ištvančić i Francesco Crispino, a ocjenjivati Sandra Basso i Damir Urban.

Poželite im sreću i poduprite njihove početke dolaskom na projekciju njihovih radova!