Get Adobe Flash player
 
Talent Workshop

Obrazovna jutra

Tri edukacijska jutra – tema Holokaust

I ovogodišnji, drugi po redu edukacijski program, po kojem je Festival suvremenog židovskog filma Zagreb poseban i prepoznatljiv,  organiziramo uz preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.

U suradnji s Continental filmom i ove godine organiziramo jednodnevnu edukaciju za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola. Igrani film Dječak u prugastoj pidžami“ (The Boy in the Striped Pajamas), redatelja Marka Hermana u distribuciji Walt Disney Studija, koji je snimljen u svrhu edukacije o Holokaustu bit će prikazan 26. svibnja 2010. u 11,00 sati u Movieplex kinu u Centru Kaptol. Program edukacije uz film uključuje i prigodno predavanje gospodina Branka Lustiga, predsjednika Festivala, u kojem će učenicima, prilagođeno njihovu uzrastu, govoriti o svojem iskustvu djeteta koje je preživjelo zloglasne koncentracijske logore. Zbog izvrsnog prijama publike, ova edukacija postaje sastavni dio budućih festivala.

Edukacijsko jutro za učenike osnovnih škola organizirali smo u suradnji sa Continental filmom i  kinom  Movieplex.

Pravednici među narodima

Pravednici među narodima – Edukacijska jutra za učenike srednjih škola i studente organizirana su 25. i 27. svibnja u kinu Europa, u suradnji s austrijskom Službom za sjećanje na žrtve Holokausta iz Innsbrucka te Austrijskim kulturnim forumom iz Zagreba. Publika će ove godine vidjeti dokumentarni film Zvijezde koje nikada neće izblijedjeti“ (Die Sterne verlὄschen nicht), Helene Maimann o austrijskim Pravednicima među narodima. Nakon filma učenici i studenti imat će priliku sudjelovati u predavanju i razgovoru s gostima predavačima: Andreasom Maislingerom, osnivačem i direktorom Službe za sjećanje žrtava Holokausta te Joergom Reitmaierom, civilnim ročnikom koji je uključen u program rada Službe.

Cilj je obrazovnog programa na suvremen i zanimljiv način upoznati mlade ljude s tragedijom Holokausta te ih potaknuti na razvijanje tolerancije. Kroz diskusiju i razmjenu mišljenja mladi će  spoznati da je prihvaćanje različitosti i poštovanje prema različitom jedini pravilan pristup životu u suvremenom svijetu.

Edukacijska jutra oranizirana su u suradnji sa Udrugom za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja, i gospođom Sonjom Leboš.