Get Adobe Flash player
 
Talent Workshop

Glazbeni sadržaji

Glazbeni sadržaji od 23. do 29. svibnja, 2010. godine

Tijekom sedam dana Festivala možete uživati u iznimno zanimljivom glazbenom programu koji smo pripremili za vas ove godine.

Već prvu večer pripremili smo dvije poslastice. U foajeu kina Europa prije početka svečanog otvorenja nastupit će Lidija Ljubičić i Ema Stein, odnosno duo EmmaLee, čiji se repertoar proteže od renesanse do modernih stilova u glazbi obuhvaćajući svijet glazbe pisane za gitaru i flautu te pružajući nebrojene mogućnosti za stvaranje novih skladbi.

Nakon svečanog otvorenja poslušajte izraelski sastav The Shuk čija glazba spaja ljude s Izraelom i židovskom kulturom. Poseban spoj glazbenog i obrazovnog elementa koji su karakteristični za sastav The Shuk stvara iskustvo za pamćenje. Svojim nastupom, kroz interaktivnu i iskustvenu izvedbu, premošćuju jaz između izvođača i publike. Želite li iskusiti dio The Shuk atmosfere, pridružite nam se u klubu Sax.

Već sljedeće večeri možete u BP Klubu uživati u The Klezmer Connection. Klezmer u prijevodu znači posuda ljubavi. Ova vrsta glazbe razvila se tijekom 15. stoljeća, no u današnjoj formi pratimo je od u 19. stoljeća. Naziv klezmer počeo se upotrebljavati 70-tih godina prošloga stoljeća, a prije toga govorilo se o židovskoj glazbi. „The Klezmer Connection“ jedan je od najinovativnijih austrijskih ansambala. Gotovo da nijedna druga grupa ne umije tako dobro i na tako inovativan način tradicionalne židovske spjevove prevesti u sadašnju glazbenu formu.

Groovecaffe je „domaća“ izdavačka kuća orijentirana na distribuciju elektroničke glazbe u digitalnom formatu. Prisutna je na sceni od 2006 godine, vođena entuzijazmom i čistom ljubavi prema glazbi i to ne samo „elektroničkog“ prizvuka te uživa reputaciju pravog osvježenja. Po prvi put glazbeni trojac Amphetax, Kiki i Nulix pokušat će stvoriti posebnu poslasticu za sve poznavatelj fine plesne elektronike koji će u četvrtak 27. svibnja navratiti u Hemingway lounge bar.

Za sam kraj pripremili smo vam pravu poslasticu. Spektakularno zatvaranje u suradnji s Udrugom za promociju audio-vizualnih umjetnosti Confusion. Zatvaranje će se održati u subotu 29. svibnja u staroj tvornici Jedinstvo s glavnim gostima večeri, poznatim bečkim sastavom KU BO aka Stereotyp. Uz KU BO nastupit će i domaćini, Confusion DJ-i, a za screen setup i VJ-ing pobrinut će se VJ Liik.

Vjerujemo da će svatko od vas pronaći glazbeni izričaj koji mu najbolje ogovara i uživati u dobroj glazbi nakon dobrog filma!