Get Adobe Flash player
 
Talent Workshop

Tko je tko

Organizator:

Udruga  FESTIVAL SUVREMENOG ŽIDOVSKOG FILMA ZAGREB

BRANKO LUSTIG

(Osijek, 1932.)  počasni predsjednik Festivala

Najpoznatiji je kulturni poslanik Republike Hrvatske u svijetu te brojnim svjetskim nagradama nagrađivani producent (Oskar za filmoveSchindlerova lista i Gladijator). Dugi niz godina djeluje u Hollywoodu koji kao član Akademijine komisije za kandidaturu filmova za nagradu Oskar sudjeluje u njezinu radu. Karijeru je započeo kao pomoćnik direktora Jadran filma te je sudjelovao na gotovo svim stranim produkcijama filmova na području bivše Jugoslavije.  U Americi je blisko surađivao s istaknutim redateljima kao što su Steven Spielberg, Ridley Scott i ostali.

U lipnju 2009. godine primio je počasni doktorat od Sveučilišta u Zagrebu za izniman doprinos filmskoj umjetnosti i promociji hrvatskog filma u svijetu.

Zbog svoje izuzetne stručnosti, ali i židovskog podrijetla i iskustva u najzloglasnijim nacističkim logorima, pokazuje veliko zanimanje i poznavanje židovskog filma te se kao volonter angažirao na zagrebačkom Festivalu židovskog filma u svojstvu predsjednika festivala.

NATAŠA POPOVIĆ

(Zagreb, 1974.) direktorica Festivala

Diplomirala je na Grafičkom fakultetu u Zagrebu, smjer dizajn. Dugi niz godina djeluje u struci, a svoju ljubav prema filmu koristi i usmjerava kroz organizaciju Festivala židovskog filma. Na inicijativu i prijedlog Vesne Domany Hardy, 2007. godine, prihvatila je poziv te u suradnji s UK Jewish Film Festivalom iz Londona pokreće prvi Festival židovskog filma u regiji. Od 2007. godine svoje djelovanje u potpunosti posvećuje organizaciji i razvoju filmsko-festivalske scene u Zagrebu i šire.

TINA HAJON

(Milano, Italija 1976.) menadžer projekta međunarodne filmske radionice Talent Workshop

Diplomirala audiovizualnu organizaciju na Odsjeku za umjetnost, glazbu i organizaciju kulturnih događaja, Sveučilište Roma Tre, Rim, Master u TV formatima. Radila u jednoj od najistaknutijih američkih kompanija za distribuciju i koprodukciju filmova, Key Films. Surađivala s talijanskom i hrvatskom državnom televizijom. Radila u organizaciji i promociji različitih filmskih festivala kao što su Venice Film Festival, Sarajevo Film Festival i drugi.

dr.sc. IVANA KURTOVIĆ BUDJA

(Split, 1972.) voditeljica edukacije o holokaustu

Diplomirala je 1997. kroatistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Profesor je hrvatskoga jezika i književnosti. Godine 2003. je magistrirala, a 2009. doktorirala na području dijalektologije hrvatskoga jezika. Zaposlena je u Institutu za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Članica je Povjerenstva za nematerijalnu kulturnu baštinu pri Ministarstvu kulture RH. Osim znanstvenim radom, bavi se raznim oblicima aktivizma (npr. očuvanje baštine, materijalne i nematerijalne). Sudjeluje u obrazovnim emisijama HRT-a.

voditeljica projekta

Anita Jukić

koordinator programa

Mihajlo Popović

kordinatorica edukacijskog programa

Aleksandra Kajgana Raga

asistenti

Iva  Cimermanović
Tijana Bogdanović
Frana  Marija Vranković
Boris Veličan

kreativni supervizori međunarodne filmske radionice

Francesco Crispino
Branko Ištvančić

koordinatori grupe

Sandra  Jelovac
Vlatka  Jedvaj

kasting koordinator

Matija Radeljak

asistentica projekta

Janja Pilić

predavači/lecturers

Nenad Puhovski
Martin Brinkler
Dalibor Matanić
Florian Gallenberger

voditelj volontera

Ivan Hromatko

oblikovanje logotipa, špice, plaketa

Mirko Ilić, mirkoilic.com

grafički dizajn

Sonja Guina

grafička priprema

Marko Nuić

odnosi s javnošću

Petra Gelb,  Grayling

voditeljica  svečanog  otvaranja

Mirjana Hrga Šarić

izrada internet stranice

Dario Devčić

fotografi

Igor Sitar, sitarphotography.com
Luka Pajić

osiguranje

Mladen Vukušić
Dražen Horvat
Danijel Vuković

pokrovitelji

Grad Zagreb i Ured za odgoj, obrazovanje i šport

donatori

Ivana Šoljan, obitelj Matjan

sponzori

Zahvaljujemo svim našim sponzorima. Cijeli popis sponzora pogledajte ovdje.