Get Adobe Flash player
 
Talent Workshop

O festivalu

ČETVRTI  FESTIVAL  ŽIDOVSKOG FILMA U ZAGREBU

Tema – Pravednici među narodima

Od 20. do 29. svibnja 2010. godine u Zagrebu se održava četvrti zagrebački Festival židovskog filma pod vodstvom predsjednika festivala, dvostrukog oskarovca, gosp. Branka Lustiga.

4 komponente festivala:

  • Filmske projekcije
  • Međunarodna filmska radionica -Talent Workshop
  • Obrazovna jutra – edukacijski programi
  • Glazbeni sadržaji

Filmski program u kinu Europa od 23. do 29. svibnja 2010. Svečano otvorenje festivala -23. svibnja 2010. filmom „John Rabe“. Publika će imati priliku pogledati ukupno 43 filma u kategorijama igranog,  kratkog igranog i dokumentarnog filma.

Talent workshop radionica za mlade talente, deset polaznika tijekom osam dana predvođeni uglednim gostima Festivala snimaju filmove koji se publici prikazuju na kraju Festivala u subotu 29. svibnja u 19 sati.

Edukacijski program sastoji se od tri obrazovna jutra za učenike osnovnih i srednjih škola te studente. Na tim će programima, uz filmsku projekciju na temu Holokaust, polaznici razgovarati s gostima-predavačima te će s njima diskutirati o zadanoj temi. Cilj nam je upoznati mlade ljude s tragedijom Holokausta.

Glazbeni sadržaji – i ove će godine zagrebačkoj publici biti predstavljena neka istaknuta imena svjetske glazbene scene: The Shuk, The Kleizmer Connection, DJ/KU BO aka Stereotyp, VJ Liik,  Duo EmmaLee.

Međugeneracijska solidarnost moto je ovogodišnjeg festivala koji okuplja pedesetak volontera svih dobi – od učenika do umirovljenika. Želja za sudjelovanjem, osjećaj korisnosti i socijalne angažiranosti povezao ih je u cilju da ovaj festival učine što uspješnijim.