Get Adobe Flash player
 
Talent Workshop

EmmaLee

EmmaLee, Kino Europa, Varšavska 3

duo EmmaLee

Lidija Ljubičić i Ema Stein kao duo EmmaLee djeluju od 2008. godine. Od tada su održale niz samostalnih koncerata u Hrvatskoj i Sloveniji. Među njihovim, redovito dobro posjećenim koncertima, ističu se koncert na sceni Amadeo u Zagrebu u kolovozu 2009. te koncert na Murskom festivalu gitare 2010. Repertoar dua EmmaLee proteže se od renesanse do modernih stilova u glazbi pokrivajući tako svijet glazbe pisane za ova dva instrumenta, kao i pružajući nebrojene mogućnosti za stvaranje novih skladbi. Program dua EmmaLee čine skladbe Astora Piazzolle, Bele Bartoka, J.S.Bacha, M.Tadića, A. Ourkouzounova, samo da nabrojimo neke, te njihove vlastite obrade židovskih narodnih pjesama.

LIDIJA LJUBIČIĆ

Lidija Ljubičić (Zagreb, 1978.) započela je svirati flautu 1990. godine u razredu prof. Nevenke Preiss. Diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Vesne Košir, a poslijediplomski studij završila je u klasi doc. Renate Penezić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Tijekom studija intezivno se bavila komornom glazbom, te je sa raznim komornim sastavima koncertirala diljem Hrvatske, u Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Usavršavala se na majstorskim tečajevima istaknutih pedagoga i koncertanata, kao što su: Jaroslav Lewitzki, Pierre-Yves Artaud, Aleš Kacjan, Ljubiša Jovanović, Roberto Ghiani, Furgh Karimi, Luisa Sello, Gaspar Hoyos i drugi. Kao solistica nastupala je uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja (2003.) i uz Zagrebačke soliste (2005.). Uz nekoliko prvih nagrada na državnim natjecanjima mladih glazbenika, dobitnica je i Nagrade «Darko Lukić» na 36. tribini mladih glazbenih umjetnika (2003.), Rektorove Nagrade (2003.) i Nagrade Grada Samobora na Natjecanju «Ferdo Livadić» za najbolju izvedbu hrvatskog skladatelja na 29. samoborskim glazbenim jesenima (2004.). Pored suradnje s brojnim glazbenicima, od kojih se ističe suradnja sa klaviristom Ivanom Batošem i gitaristicom Emom Stein, često sudjeluje u projektima likovnih umjetnika i umjetničkih performera. Zaposlena je u osnovnoj glazbenoj školi «Milka Trnina» pri pučkom učilištu u Ivanić-Gradu kao učiteljica flaute.

EMA STEIN

Ema Stein (Zadar, 1980.) svoje glazbeno školovanje počinje u Zadru u razredu učiteljice Mirjane Supičić, te nastavlja u Zagrebu na Glazbenom učilištu Elly Bašić. Studirala je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Darka Petrinjaka i prof. Ante Čaglja kod kojeg je i diplomirala 2004. godine. Nagrađivana je mnogostruko na hrvatskim državnim natjecanjima učenika glazbe u kategorijama solističke i komorne glazbe, a na međunarodnom gitarističkom natjecanju „Fernando Sor“ u Rimu 2001. osvojila je III. nagradu. Usavršavala se na mnogobrojnim seminarima umjetnika na gitari i gitarskih pedagoga među kojima se ističu Carlo Marchionne, Pavel Steidl, Zoran Dukić, David Russel, Dušan Bogdanović i drugi. Sudjelovala je na međunarodnom gitarističkom festivalu u Amsterdamu 2001., te na ljetnoj školi gitare pod vodstvom prof. Ante Čaglja „Uzmah-Hvar“ od 1996. do 2000.godine. Održala je nekoliko solističkih koncerata, a sa kletzmer-kvartetom „Jewsers“, sa kojim je snimila album „Jewbox“, nastupala je  redovito na hrvatskoj etno i klupskoj glazbenoj sceni od 2002. do 2006. godine. Sa flautisticom Lidijom Ljubičić u komornom duu „EmmaLee“  surađuje od 2008. godine. Zaposlena je kao učiteljica gitare u osnovnoj glazbenoj školi „Zlatko Grgošević“ pri Narodnom sveučilištu u Sesvetama.

Tko:
EmmaLee

Gdje:
Kino Europa, Varšavska 3

Kada:
Nedjelja, 23. Svibanj. u 18:00