UNHCR partnerstvo

UNHCR partnerstvo

Festival tolerancije UNHCR-ov je implementacijski partner od 2018. godine. Zajednički projekt radi na smanjenju ksenofobije u društvu i promoviranju pozitivnih izbjegličkih narativa kroz edukacije i druge aktivnosti, uključujući filmski festival, panel rasprave, izložbe u javnom prostoru, itd. Kroz kreativnu upotrebu vizualnih i primijenjenih umjetnosti te novih tehnologija, pomažemo stvaranje medijskih i obrazovnih prilika za promicanje činjenično utemeljenog i uravnoteženog dijaloga s javnošću o ključnim prioritetima zaštite UNHCR-a u Hrvatskoj.

Naše je partnerstvo započelo je 2007. godine na prvom Jewish Film Festivalu, gdje je UNHCR obilježio Međunarodni dan izbjeglica. Od tada je naša suradnja proširena na organiziranje predavanja i radionica, edukativnih Film i diskusija programa za učenike, produkciju izložbi (ReD, Oni/They, Svaka osoba ima pravo tražiti zaštitu - tko god bila, od kud god dolazila, kad god bila prisiljena na bijeg, U fokusu), prikazivanje filmova praćeno okruglim stolovima i raspravama.

Brojke:

44+ Filmskih projekcija

20+ Javnih diskusija

7+ Okruglih stolova

9+ Izložba

1 mural realiziran u partnerstvu s Gradom Zagrebom

5 predavanja i radionica

više od 5000 učenika od 2018

Od početka 2023. godine, naši zajednički programi provode se pod brendom Artematizacija - Umjetnost razumijevanja. Ove godine u planu je održati i provesti:

2 Filmske projekcije

1 Tolerance talk diskusija

3 edukacije uživo

3 edukacije online

2 Digitalne kino škole

1 Radionica snimanja i medijske pismenosti te video natjecanje

1 Edukativna izložba dizajnerskih plakata za škole

1 Radionica za novinare

Izjava o odricanju od odgovornost: Parneri nisu uključeni u odabir filmova, niti partnerstvo uključuje podršku sadržaju ili porukama filmova.

Search