Program obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica

Program obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica

Prigodni filmovi, izložba i dijalog

UNHCR Hrvatska i Festival Tolerancije – JFF Zagreb svojim programom obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica žele potaknuti društveni dijalog o važnosti zaštite prava izbjeglica, njihovom kvalitetnom i pravovremenom uključivanju u zajednice koje su im pružile zaštitu kao i doprinosu izbjeglica društvima u kojima nastavljaju graditi svoje živote.

Središnja izložba „Svaka osoba ima pravo tražiti zaštitu“ predstavlja se kroz plakate i kratke video radove renomiranih vizualnih umjetnika Renate Poljak, Milijane Babić, Luke Duplačića, Tonke Maleković, Neli Ružić i Erica del Castilla koji su na najbolji mogući način predočili svu širinu i raznolikost interpretacije ovih snažnih poruka.

Slučajni i ciljani prolaznici moći će ju susretati u javnom gradskom prijevozu Osijeka, Karlovca, Rijeke, Zadra, Šibenika, Splita i Dubrovnika, kao i uočiti na CityLight i jumbo plakatima u Zagrebu od 16.06. do 03.07.

Tolerance Talk diskusije na 16. Festivalu tolerancije otvorit će tri društveno relevantne teme u periodu od 1. do 3. lipnja 2022. godine, a jedna od njih tiče se upravo problematike izbjeglica i dokumentarnog filma Nasim u kojem je prikazan najveći europski izbjeglički kamp Moria u Grčkoj.

Film Nasim, redatelja Ole Jacobsa i Arne Büttner bit će prikazan u sklopu filmskog programa festivala, kao i ukrajinski dokumentarni film Hrpa i češka komedija Negdje iznad tragova zavjere. Detaljnije o filmovima na temu izbjeglica proučite OVDJE.
Više...

Objavljeno: June 14th, 2022

Search