Predstavljen cjelokupni program i satnica za sva 4 dana festivala

Predstavljen cjelokupni program i satnica za sva 4 dana festivala

30.06.-03.07. Bundek

Danas je u Velvet caffe galeriji održano predstavljanje programa i druženje uoči 16. izdanja Festivala tolerancije. Na samom početku direktorica festivala Nataša Popović zahvalila je prisutnima na podršci, ali i u par rečenica pokušala sažeti bogate segmente festivala koji nas već šesnaestu godinu zaredom uči toleranciji, solidarnosti i humanosti.

U sklopu filmskog programa će tako biti prikazan 41 filmski naslov u koprodukcijama iz čak 30 zemalja svijeta. Okosnicu ovogodišnjeg programa čine filmovi koji su nagrađeni na značajnim filmskim festivalima poput Karlovih Vara, Cannesa, Sundancea, CPH:DOX-u, Clermont-Ferrand itd., a čak dva filma s programa nagrađena su Oscarima, Ljeto soula (... ili kada se revolucija nije mogla prenositi) u kategoriji dugometražnog dokumentarnog filma te Kraljica košarke u kategoriji kratkometražnog dokumentarnog filma, s kojim u bloku s Lunanom normiranim za Oscara otvaramo festival.

Program započinje već u 16 sati i zanimat će vjerujemo sve generacije naših sugrađana. Stoga ne propustite pogledati izvrsne filmove ili se pak uputiti u debate u zelenilu Parka Bundek. Ovogodišnji program održavat će se na čak četiri lokacije, od 30. lipnja do 3. srpnja. Uz sve izazove na koje smo naišli i dalje je cjelokupni program besplatan za posjetitelje!

Objavljeno: June 15th, 2022

Search