Još sam ovdje

Jordy Sank - Povijesni - 2021. - 73'
Sunday, 03. 07.
18:30
KINO ″SVE SE MIJENJA″, BUNDEK

Sinopsis

Još sam ovdje dokumentarni je film koji slavi izvanrednu Ellu Blumenthal. Na proslavi svoga 98. rođendana, Ella se otvara bliskim prijateljima i obitelji o preživljavanju tijekom holokausta, na način na koji to nikada prije nije činila. Njezina sjećanja, prikazana kroz dinamičnu 2D animaciju, uključuju priče o tri koncentracijska logora i o tome kako je za dlaku izbjegla smrt u plinskoj komori. Animacija je suprotstavljena današnjim snimkama Elle, koja izvodi svoje tjedne duhovne rituale, aktivna je u bazenu i šeće šetnicom u Cape Townu. Ona nije prosječna baka, njezina živahna osobnost i pozitivan pogled na život uistinu nadahnjuju. Ovaj film univerzalna je poruka otpornosti – jer Ella je oličenje volje za životom.

Film je primjeren za uzrast od 15+ godina.

Film donosimo uz financijsku podršku Nacionalne kontakt točke programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti, Ured za udruge Vlade RH te Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Produkcija
Sanktuary Films
Režija
Jordy Sank
Kamera
Rick Joaquim, SASC
Producent/ica
Gabriella Blumberg
Godina
2021.
Zemlja produkcije
Južnoafrička Republika / South Africa
Vrijeme trajanja
73' min
Montaža
Esther Badenhorst

Trailer

Festivali

Durban IFF (Audience Award) | Atlanta JFF (Audience Award) | Africa Human Rights FF (Best Director, Audience Award) | Jozi FF (Best Director) | UK JFF | Cambridge FF